Feyenoord mag Giménez opstellen en richt zich op nieuwe race tegen klok

Woensdag, 10 augustus 2022 om 15:19Jeroen van Poppel • Laatste update: 15:33

Santiago Giménez is speelgerechtigd verklaard voor Feyenoord. De 21-jarige spits, die werd overgenomen van het Mexicaanse CD Cruz Azul, kan daardoor zaterdag debuteren in het thuisduel met sc Heerenveen. Feyenoord is momenteel druk om ook de werkvergunning van de Peruviaanse aanwinst Marcos López in orde te maken.

Door de 'papierwinkel' die komt kijken bij een transfer vanbuiten de Europese Unie naar Nederland, moest Giménez afgelopen zondag het openingsduel van Feyenoord met Vitesse (2-5 winst) missen. De Mexicaan zag in GelreDome vanaf de tribune hoe zijn concurrent Danilo met twee doelpunten uitstekend aan het Eredivisie-seizoen begon. Giménez kreeg woensdag zijn werk- en verblijfsvergunning en mag nu aansluiten bij de groepstraining.

Dat geldt nog niet voor López, die door het actieve Feyenoord werd overgenomen van San José Earthquakes. De 22-jarige linksback, die naar verluidt iets meer dan één miljoen euro kost, moet de defensieve problemen voor Slot oplossen. De trainer posteerde rechtspoot Marcus Pedersen in Arnhem noodgedwongen aan de linkerzijde van de defensie. Feyenoord is sinds het vertrek van Tyrell Malacia naar Manchester United dun bezet op die positie.

Waar López al is gepresenteerd als aanwinst van Feyenoord, wordt de bevestiging van de komst van Igor Paixão snel verwacht. Volgens 1908.nl is de 22-jarige linksbuiten van Coritiba woensdag in De Kuip om zijn handtekening te zetten onder een vierjarige verbintenis. De Rotterdammers zijn al langere tijd bezig met de komst van Paixão, die door het Algemeen Dagblad omschreven werd als 'een type-Luis Sinisterra'. Ook in zijn situatie zal Feyenoord moeten wachten op een werkvergunning.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Zaterdag nog met Danilo en Pedersen.

Benieuwd hoe het elftal het weekend daarna er uit ziet.

Domper voor Danilo als Gimenez meteen zal gaan spelen. Benieuwd hoe Slot omgaat met deze concurrentie strijd. Persoonlijk zal ik vasthouden aan Danilo zolang die goed functioneert.

10 augustus 2022 om 15:28

Zal denk ik rustig gebracht worden.

10 augustus 2022 om 15:31

Danilo zal denk ik gewoon starten ook zodat Gimenez rustig kan wennen. Je weet niet goe goed hij is en of hij aanpassingsproblemen krijgt of niet. Danilo zal denk ik spelen zolang hij het goed doet of je niet meer km Gimenez heen kan.

10 augustus 2022 om 15:31

Slot kennende zal ie met Danilo beginnen en moet Gimenez zijn plekje opeisen/verdienen.

10 augustus 2022 om 15:56

Danilo heeft meteen twee keer gescoord. Zou wel onterecht zijn als hij dan meteen op de bank wordt gezet imo

10 augustus 2022 om 17:04

Word onderhand wel een beetje moe van dat bank- en basisdenken de hele tijd. Hoezo zou Slot niet gewoon rouleren? Vorig jaar speelde Feyenoord 54 wedstrijden, hoe moet je dat in hemelsnaam doen met telkens dezelfde basiself. Danilo zal voorlopig echt wel zijn basisplaats houden, maar evenzeer zal Gimenez geregeld zijn kans krijgen om te starten.

10 augustus 2022 om 16:34

Ik mag aannemen dat Danilo gewoon nog blijft staan zolang hij levert. Gimenez zal invalbeurten van een kwartiertje krijgen denk ik.

Danilo deed het heel goed afgelopen week, hierdoor is het in mijn perceptie nog niet van belang dat hij gaat spelen. Mocht het misgaan dan kan je hem altijd nog erbij zetten.

Deze jongen gaat echt de relevatie van het seizoen worden. Danilo speelde niet eens zo goed tegen Vitesse, maar het is natuurlijk wel erg lekker dat je straks Danilo altijd kan inbrengen. Van Dessers en Linssen naar ginenez en Danilo. Dat is echt een dikke vooruitgang.

10 augustus 2022 om 15:32

"deze jongen gaat echt de relevatie van het seizoen worden. "

Ken jij hem?

Bij mij is dit namelijk een enorme hoop, net als voor Lopez, Paixao, Dilrosun en Szymanski etc. etc.
Maar omdat ik ze allemaal nauwelijks ken, blijft het de komende paar weken vooral op hoop. Al hebben de laatste 2 al wel iets laten zien tegen Vitesse, is het altijd even afwachten hoe het over een langere termijn gaat.

Maar jij lijkt behoorlijk zeker van je zaak.

10 augustus 2022 om 16:03

Ik heb zijn naam wel eens gehoord, maar verder kon ik hem niet. Toen Feyenoord interesse toonde ben ik meteen op onderzoek uitgegaan, zoals ik eigenlijk altijd doe als mijn club interesse toont in een speler, dat vind ik gewoon leuk om te doen. Beetje beelden bekijken, kijken wat de mensen zeggen uit het land waar hij vandaan komt. Beetje informatie verzamelen. Gimenez is een goede voetballer en ook een prima spits, die vooral erg doelgericht is, maar daarnaast ook goed kan koppen. Heeft ook een prima snelheid, maar vooral zijn manier van schieten bevalt me erg goed. Hij heeft een beetje wat van Persie ook had, hard maar gericht. In Mexico zijn ze ook helemaal gek van hem, en dat zijn ze niet zomaar. Ze zien deze jongen echt als de spits van het mexiaancse elftal de aankomende 10+ jaar.

10 augustus 2022 om 16:14

Allemaal leuk en aardig maar de meeste spitsen worden afgerekend op doelpunten. Tot nu toe is het nog niet een spits gebleken die ze er heel makkelijk inlegt. De meeste doelpunten zijn afkomstig van penalty's. Als hij zich daarin verbeterd dan wordt het zeker een goede spits.

10 augustus 2022 om 19:55

Nou hij heeft er dit seizoen 5 gemaakt in 4 wedstrijden dus dat is niet slecht toch?

10 augustus 2022 om 22:58

Zoals ik zei, de meeste doelpunten zijn afkomstig van penalty's. Van die 5 waren er 3 penalty's. Natuurlijk een prima extra, maar in eerste instantie sta je er om de veldgoals.

10 augustus 2022 om 15:47

En dat weet jij al na 1 wedstrijd van Danilo , knap R.Vratos.

10 augustus 2022 om 15:59

Danilo speelt al een tijdje in Nederland. Het is een jongen die veel energie in een wedstrijd legt, maar voetballend is het ok. In de kleine ruimte is hij niet super. Wel een goede afmaker.

10 augustus 2022 om 15:50

Ik denk serieus niet dan Danilo meer gaat scoren dan Dessers, op basis van gespeelde minuten. Misschien dat Danilo voetballend beter is, maar dat waag ik ook te betwijfelen. Giminez ken ik niet, dus daar kan ik eigenlijk niet over oordelen. Vooral het spreken over 'dikke vooruitgang' vind ik nogal optimistisch, maar wellicht heb jij er meer kijk op dan ik.

10 augustus 2022 om 15:51

Vanwaar dat het lekker is dat je Danilo kan inbrengen? Heeft niks laten zien, toen hij inviel bij Ajax.

10 augustus 2022 om 15:54

Bij Twente heeft die jongen het toch prima gedaan?
We hebben allemaal kunnen zien wat hij kan. Er van uitgaande dat Gimenez als beoogde 1e spits gehaald is, kunnen we best stellen dat Danilo voor de eredivisie een prima 2e spits is.

11 augustus 2022 om 04:45

Gebaseerd op wat? Eerst maar eens afwachten he...Linssen en Dessers hebben het al bewezen en waren van grote waarde voor Feyenoord. Ik hoop die nieuwe kerels ook

Als deze Gimenez een succes wordt, dan denk ik dat het een soort Pelle wordt: een hele handige gozer die alle lekkere vrouwen in Nederland gaat regelen. Overigens verwacht ik nog geen groot succes in zijn eerste jaar. De verwachtingen zijn nu al giga en we hebben ook nog Danilo die goed is gestart.

10 augustus 2022 om 15:35

Dan zien we hem volgende week in de 108 of de Harbour zitten. Gok dat hij de Skihut overslaat.

10 augustus 2022 om 15:52

Dat waren de tijden, dat iedereen het kapsel van Pelle kopieerde. Weet iemand overigens wanneer het uitshirt van Feyenoord gepubliceerd gaat worden?

10 augustus 2022 om 16:00

Heb vernomen via 1908 dat dat zal zijn in het weekend van 19/08.

10 augustus 2022 om 16:00

Volgens mij de week van de 22e.

Idd correctie; weekend ervoor!

Hoe gaat Feyenoord spelen? vindt dat ze wel erg veel middenvelders en aanvallers hebben nu. Middenveld logischerwijs Aursnes-Kokcu-Szymanski, maar dan heb je nog Quinten Timber die gezien zijn transfersom eigenlijk moet spelen. Voorin Paixao-Gimenez-Dilrosun, met Walemark, Jahanbaks, Idrissi en Danilo op de bank. 2 daarvan zullen dus niet tot weinig spelen wat ook zonde is

10 augustus 2022 om 15:34

Wie zegt dat Ori zich erin knokt? Het stond afgelopen week heel goed. Maar gezien het drukke programma met Europees etc. is het juist lekker dat we dubbel bezet zijn. Vorig seizoen met die lekkere Europese campagne ging t natuurlijk ook mis in de competitie. Toen hadden wij amper reserve spelers.

10 augustus 2022 om 15:46

Ik verwacht dat Kokcu nog wel vertrekt...

10 augustus 2022 om 15:35

Jahanbaks mag weg en Idrissi is gehuurd voor de breedte. Dat is dus juist prima bezet zo.

Op het middenveld kan Aursnes nog verdwijnen. En zo niet... 4 goeie spelers voor 3 posities is niet echt vetpot als je een beetje ambities hebt toch?

@adro
Aub niet Pi-Air gan na praten nu. Kokcu verdient gewoon een plekje op het middenveld. Laten we niet doen alsof dioe jongen zich er tussen moet gaan knokken omdat het tegen een vreselijk zwak Vitesse wel aardig liep. Kokcu was een van onze beste spelers vorig seizoen.

Hij zal zn plekkie heus niet kado krijgen....maar jij doet nu net alsof hij nog alles te bewijzen heeft.

10 augustus 2022 om 15:40

Ben inderdaad van mening dat je Kokcu altijd de voorkeur boven Szymanski moet geven. Ten eerste omdat Kokcu veel waarde vertegenwoordigd en ten tweede omdat Szymanski een huurling is.

10 augustus 2022 om 15:42

@bizzlad. Ik heb me iets te drastisch verwoord. Ben het met je eens dat hij op basis van vorig seizoen een plekje verdient. Echter de jongens die er nu staan deden het niet onverdienstelijk. Zeker nu het defensief achterin nog niet helemaal lekker staat kan je beter met twee balveroveraars spelen dan met een Ori die van box naar box gaat.

10 augustus 2022 om 15:51

@bundy
Niet eens. Szymanski op 10 en dan daarachter een blok van Kokcu - Aursnes of tegen de zwakkere tegenstanders Kokcu - Timber.

Mocht Aursnes vertrekken dan hebben absoluut nog wel zo'n type speler nodig.

@adro
We begrijpen elkaar...helemaal met je eens.

10 augustus 2022 om 15:36

Gewoon de beste in vorm zoals bij andere teams , niveau ligt alleen stuk hoger.

10 augustus 2022 om 15:43

Timber zal gaan spelen aangezien Aursnes voor 80% zeker vertrekt. Voorin zullen vooral Paixão, Gimenez, Dilrosun, Walemark en Danilo spelen (hoop ik). Idrissi mag zichzelf ook bewijzen en in dat rijtje komen, Alireza is het hem gewoon niet.

10 augustus 2022 om 15:46

Arne Slot heeft aangegeven Timber als opvolger van Til te zien. Dus lijkt me sterk dat hij op de plek van Aursnes gaat spelen. Daar zal Zerrouki of Mannvskerk komen te spelen

10 augustus 2022 om 16:01

Dat betekent dat Timber op 10 zal komen te spelen, die positie is behoorlijk opgeëist door Szymanski op het moment. Als Aursnes wegvalt kan Timber daar gaan spelen. Zerrouki is te duur en Mannsverk moet het nog maar laten zien.

10 augustus 2022 om 16:59

Niet helemaal Bundy, hij moet Til's rol in het druk zetten overnemen, maar staat wel op een andere positie dan Til.

10 augustus 2022 om 16:05

Feyenoord wil gewoon veel breder worden op de bank. De afgelopen jaren werd je na het wisselen van een basisspeler echt heel veel minder, door wat er op de bank zat. Met alle aankopen (ook die nog gaan komen) is iedere positie op het middenveld of aanval dubbel of zelfs driedubbel bezet. Dit zal echt de breedste selectie van deze eeuw worden. Dat kun je eigenlijk alleen maar als iets positiefs zien! Tegenwoordig heb je zowat minimaal 17/18/19 gelijkwaardige spelers nodig. Dat houdt het niveau gewoon hoog gedurende het seizoen

Zaterdag lekker naar de Kuip, hopelijk laat de wedstrijd het toe om Gimenez te laten debuteren.
Zou toch leuk zijn om hem een minuut of 15/20 aan het werk te zien.

10 augustus 2022 om 16:09

JA, we mogen weer! Als je dan gisteren de sfeer bij PSV ziet, begint het echt te kriebelen. Ik kan niet wachten!

10 augustus 2022 om 16:20

Pff ja zo lang zitten wachten! Was tijdens de openingswedstrijd tegen Lyon niet in NL dus het voelt echt al te lang.

Benieuwd om al onze nieuwe helden aan het werk te zien. Vooral Szyamanski bekijken wordt een genot!

10 augustus 2022 om 16:32

Niets aan gemist hoor . Tijdens zo'n oefenpotje zit je toch net wat anders in het stadion. Nu is het voor het echie dat maakt wat meer los bij de mensen + dat het een avondwedstrijd is.

zeer benieuwd naar hem! Feyenoord heeft een beste tranferwindow gehad, en mn gevoel is gied daarover( jaja we moeten het nog zien) maar het beloofd een boel goeds

Toch ook wel een hele opgave om al die verschillende nationaliteiten (cultuur, taal etc.) tot een eenheid te smeden.

10 augustus 2022 om 17:34

Ja eens. Feyenoord had de voorkeur om zoveel mogelijk Nederlandse spelers te halen. Denk hierbij aan Maatsen, Hilgers en Stengs. En eerder werden toen al Wieffer en Dilrosun gehaald. Helaas bleken veel van die transfers niet mogelijk. Dan ben je als club genoodzaakt om de landsgrenzen over te gaan. Ik zie het ook wel als een nadeel. Zeker omdat Feyenoord ook echt een leegloop heeft gehad. Sommige spelers zullen er misschien niet direct staan en hebben tijd nodig om te acclimatiseren. Dat is helaas niet anders. Gelukkig is de taal van voetbal universeel. Het scheelt ook wel dat er een speler als Danilo rondloopt voor Paixão. Daarom is het zo jammer dat Marcos Senesi vertrokken is. Hij had Gimenez en López (en misschien Bullaude en Vinã of Campos) een beetje wegwijs kunnen maken. Al is het voor hun ook wel fijn dat er straks een clubje is die Spaans spreekt. Aan Slot en zijn staf in ieder geval de taak om er een geoliede machine van te maken! Daar heb ik wel alle vertrouwen in! Het is natuurlijk wel te hopen dat we komende jaren kunnen bouwen en nooit meer zo’n transferperiode hoeven mee te maken, het is verre van ideaal.

Is leuk en aardig. Zou toch met danilo beginnen hij heeft dat verdiend. Werkt hard en scoort twee keer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ2011
2.Ajax1917
3.PSV1815
4.Feyenoord1611
5.FC Twente1610
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Q. TimberMiddenvelder71
J. DilrosunAanvaller73
J. BijlowKeeper70
O. IdrissiAanvaller71
DaniloAanvaller76
A. JahanbakhshAanvaller60
P. WålemarkAanvaller61
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder