Kopstukken

Voetbalzone

Voetbalzone presenteert Kopstukken. Bekende gezichten uit de voetbaljournalistiek schuiven aan bij presentator Justus Dingemanse om een uur lang te praten over hun vak, carrière en de bijzondere (media)wereld die schuilgaat achter de populairste sport van ons land.
Voetbalzone presenteert: Kopstukken!
Trailer1 min 18 sec

All Episodes

Freek Jansen is te gast in Kopstukken! In deze aflevering van Kopstukken schuift Ajax-watcher en hoofdredacteur Freek Jansen van Voetbal International aan bij Justus Dingemanse in Restaurant & Bar NOLA te Utrecht. In het uitgebreide interview blikt hij terug op zijn carrière waarin onder meer de rel rond Overmars, zijn indrukwekkende interview met Hakim Ziyech en het autoritaire gedrag van Louis van Gaal aan de orde komen. De hele aflevering is ook met beeld te bekijken op het YouTube-kanaal van Voetbalzone waar ook de extra 'Fragmenten & Feitjes' aflevering met bonusmateriaal verschijnt.

Jun 23

1 hr

Nico Dijkshoorn is te gast in Kopstukken! In deze aflevering van Kopstukken schuift schrijver en columnist Nico Dijkshoorn aan bij Justus Dingemanse in Restaurant & Bar NOLA te Utrecht. Hij vertelt hoe hij het voor elkaar krijgt een onophoudelijke reeks columns te fabriceren, blikt terug op de relletjes uit zijn carrière en put uit een eindeloze reeks prachtige voetbalanekdotes. De hele aflevering is ook met beeld te bekijken op het YouTube-kanaal van Voetbalzone waar ook de extra 'Fragmenten & Feitjes' aflevering met bonusmateriaal verschijnt.

Jun 9

1 hr 4 min

Wytse van der Goot is te gast in Kopstukken! In deze aflevering van Kopstukken schuift commentator en sportpresentator Wytse van der Goot aan bij Justus Dingemanse in Restaurant & Bar NOLA te Utrecht. Hij vertelt hoe hij zich van beeldbandredacteur doorontwikkelde tot duizendpoot en wat hij geweldig vindt aan zijn vak. Ook komen zijn blunders, ongemakkelijke momenten en schaarse ruzies aan bod. De hele aflevering is ook met beeld te bekijken op het YouTube-kanaal van Voetbalzone waar ook de extra 'Fragmenten & Feitjes' aflevering met bonusmateriaal verschijnt.

May 24

1 hr 3 min

Martijn Krabbendam is te gast in Kopstukken! Kopstukken is terug bij Voetbalzone en in deze aflevering gaat Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam in gesprek met Justus Dingemanse in Restaurant & Bar NOLA te Utrecht. Hij bespreekt zijn 25-jarige carrière bij Voetbal International aan de hand van vele anekdotes met speciale aandacht voor Johan Derksen, Graziano Pellè en Dirk Kuijt. De hele aflevering is ook met beeld te bekijken op het YouTube-kanaal van Voetbalzone waar ook de extra 'Fragmenten & Feitjes' aflevering met bonusmateriaal verschijnt.

May 10

1 hr

Kees Jansma is te gast in Kopstukken! Kopstukken is terug bij Voetbalzone en in de eerste aflevering blikt Kees Jansma in gesprek met Justus Dingemanse in Restaurant & Bar NOLA te Utrecht terug op zijn glansrijke carrière die ruim een halve eeuw bestrijkt. Hierin komen onder meer zijn conflicten met Wilfred Genee en Sierd de Vos, zijn werk als perschef bij Oranje onder Marco van Basten, Bert van Marwijk en Louis van Gaal, en de beladen momenten uit zijn carrière aan de orde. De hele aflevering is ook met beeld te bekijken op het YouTube-kanaal van Voetbalzone waar ook de extra 'Fragmenten & Feitjes' aflevering met bonusmateriaal verschijnt.

Apr 26

59 min 32 sec

Voetbalzone presenteert Kopstukken seizoen 2! Kopstukken is terug voor een nieuw seizoen! In Restaurant & Bar NOLA in Utrecht schuiven bekende gezichten uit de voetbaljournalistiek aan om een uur lang te praten over hun vak, carrière en de bijzondere (media)wereld die schuilgaat achter de populairste sport van ons land. Dit levert wederom een hoop interessante inkijkjes en anekdotes op. De nieuwe serie gaat van start op dinsdag 26 april en dit keer schuiven onder meer sportjournalist en voormalig Oranje-perschef Kees Jansma, Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam, commentator en presentator Wytse van der Goot, (sport)schrijver en columnist Nico Dijkshoorn, en hoofdredacteur en Ajax-watcher Freek Jansen aan bij presentator Justus Dingemanse. Ook maakt Eppo van Nispen tot Sevenaer, de directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid, zijn opwachting. Aan de hand van een duik in het uitgebreide archief van zijn organisatie bespreekt hij de carrières van de gasten.

Apr 20

1 min 32 sec

Presentator Wilfred Genee is te gast in Kopstukken! Duizendpoot Genee heeft door de jaren heen een indrukwekkend CV opgebouwd in Hilversum en zijn programma's werden bekroond met verschillende prijzen. In gesprek met Justus Dingemanse vertelt hij hoe zijn carrière ooit begon bij de lokale omroep in Groningen en via een boel omwegen uiteindelijk de anchor werd van onder meer De Wedstrijden, Veronica Inside en de Champions League. Hij kijkt terug op een hoop mooie dingen, maar bespreekt ook de lange lijst aan conflicten die een rode draad vormen in zijn carrière. De hele aflevering is ook met beeld te bekijken op het YouTube-kanaal van Voetbalzone.

Mar 2021

1 hr 1 min

Bestsellerauteur Michel van Egmond is te gast in Kopstukken! De drievoudig winnaar van de NS Publieksprijs schuift bij presentator Justus Dingemanse aan om te praten over zijn boeken en carrière achter de schermen van onder meer Holland Sport, Veronica Inside en Feyenoord Media. Hij vertelt onder meer hoe Hugo Borst, Henk Spaan en Matthijs van Nieuwkerk hem aanmoedigden zijn eigen stijl verder te ontwikkelen en hoe hij onder het bewind van Johan Derksen binnen Voetbal International de ruimte kreeg om het op zijn manier te doen. De hele aflevering is ook met beeld te bekijken op het YouTube-kanaal van Voetbalzone.

Mar 2021

1 hr 3 min

Verslaggever Joep Schreuder is te gast in Kopstukken! Het gezicht van de NOS-verslaggever is niet weg te denken langs de lijn bij Studio Sport. In gesprek met presentator Justus Dingemanse neemt hij geen blad voor de mond en deelt hij zijn ervaringen in ruim twintig jaar sportjournalistiek. Hierin schroomt hij niet zijn mening te geven over de handelwijze van vakgenoten en zijn zorgen over het werkveld aan de kaak te stellen. De hele aflevering is ook met beeld te bekijken op het YouTube-kanaal van Voetbalzone.

Mar 2021

1 hr 2 min

Commentator Sierd de Vos is dit keer te gast in Kopstukken! De roemruchte commentator van Ziggo Sport zit dit jaar veertig jaar in het vak en kent de sportjournalistiek van binnen en buiten. In het gesprek met Justus Dingemanse gaat 'El Sierd' uitgebreid in op zijn carrière en bijbehorende hoogte- en dieptepunten, waaronder mooie stukjes met grote voetballers maar ook een reeks nare bedreigingen. De hele aflevering is ook met beeld te bekijken op het YouTube-kanaal van Voetbalzone.

Mar 2021

59 min 41 sec